Управата на ФК „Дунав“ глоби с по една заплата футболистите, треньорския щаб и останалия помощен персонал, научи „Утро“. Санкцията бе наложена съобразно приет преди началото на сезона вътрешен правилник, който предвижда такава глоба, ако отборът зимува под 8-о място в „Б“ група. Дунавци финишираха на 11-а позиция с актив от 14 точки.
Другата новина е, че „Дунав“ се разделя с опитния халф Младен Стоев. 29-годишният Стоев ще си тръгне по взаимно съгласие. Той пристигна преди началото на сезона от „Добруджа“ заедно с Николай Петров, но и двамата скъсаха с русенския клуб по един и същи начин.
Старши треньорът Самир Мъстънов няма да брои в сметките си и Стоян Марудов. Младият панагюрец, играл през миналата година за „Шумен“, трябваше да е един от четиримата играчи под 21-годишна възраст, с които отборът е длъжен да стартира по наредба във всеки мач. Щабът на „Дунав“ обаче преценил, че Марудов не оправдал доверието, пък и за неговия пост - ляв бек/ляв халф, щели да се намерят по-добри алтернативи.
На проби в русенския тим пристигна вчера футболист от школата на „Левски“. Както първи писа „Утро“, той е външен полузащитник.