30 години след едно злополучно /по тогавашните разбирания/ откриване на изложба трима русенски художници се събраха отново, за да покажат на себе си и на приятелите пътя през годините. „1983 и по-късно“ е названието, което е вдъхновило Николай Бузов, Роберто Андреев и Енрико Енчев да покажат свои нови работи, но и да припомнят част от рисунките в първата си изложба отпреди три десетилетия.
Тогава изглеждахме комай по същия начин, с чувство за хумор отбеляза Бузов, който откри експозицията - също и както някога, когато чиновникът от градската управа не харесал вида на брадатите свободни художници и отказал да си изпълни мисията. Този път обаче тримата получиха поздравление от кмета Пламен Стоилов, което връчи директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова. Колко очарователно, възкликна Роберто Андреев.
„С тази изложба отдаваме почит към младостта.  Младите хора трябва да бъдат оставени да имат криле, да си вярват и да не спират да търсят - ние сме такива вече 30 години, още сме и ще бъдем през годините, колкото и да са те“, каза Бузов. И на таблото, на което пишеше „1983 Group“, добави със зелен маркер W - така с grow up Николай, Роберто и Енрико си признаха, че са „пораснали“. Десетките почитатели на изкуството на тримата с интерес разглеждаха и търсеха паралели между новите творби на Бузов, Андреев и Енчев и работите им от 1983-а.