Семейство от Борово бе осъдено за клевета заради обвиненията си към съсед, отправени в тв предаването „Съдебен спор“. Беленският районен съд наказа Кънчо и Атанаска А. да платят глоби в полза на държавата и обезщетение на пострадалия, а отделно присъдите ще бъдат прочетени за порицание по общинския радиовъзел. Стига все пак да влязат в сила, защото спорът, тръгнал от телевизионния екран и минал през съда в Бяла, със сигурност ще се пренесе и на територията на Русенския окръжен съд.
Предаването е излъчено през октомври 2011 година. От него става ясно, че семейството имало първоначално приятелски отношения с Айри П., но впоследствие се изпокарали, защото разбрали, че дъщеря им има връзка с него. Последвала серия спорове помежду им, включително и съдебни. Накрая Кънчо и Атанаска се оплакали и в телевизионния „Съдебен спор“. И обвинили съседа в ефир, че е натрошил стъклата на магазина им и освен това им изпращал заплашителни SMS-и.
Семейството загуби делото в „Съдебен спор“ поради липса на каквито и да било доказателства срещу съседа. Айри П. бе оправдан по тяхното обвинение, макар и това да няма никакво значение, защото едно тв предаване не може да правораздава. След него обаче той завел дело срещу семейството, при това истинско. И го спечели. Беленският районен съд постанови семейството да плати общо 5000 лева глоба в полза на държавата плюс обществено порицание. А на самия Айри дължи обезщетение в размер на 800 лева.