Незаконните търговци пред болницата отново се появиха и играта на котка и мишка между тях и данъчните служби и общинските служители пак се поднови.
Вчера екип на „Утро“ видя, че собственикът на прословутия бял бус върти търговия с чехли и обувки, интересът към евтините му стоки е наистина голям. Плащам си глобите разсрочено, но съм тук, защото отдавна искам разрешение, но не ми го дават, заяви Станимир Дяков. Според него властите не мерели с един аршин - за едни можело да има павилиони, а за него - тараба не.
Както стана ясно по-късно, КООРС и представители на  НАП вече са направили завчера една акция срещу незаконните търговци.
Очевидно обаче ще продължим да се дебнем, коментира ситуацията шефът на КООРС Светлозар Ненов. Той обясни, че по време на акцията засекли двама амбулантни продавачи. И двамата имат над 50 наказателни постановления, единият е с регистрация в София, но когато пращаме актовете му на посочения адрес, отговорът е, че човекът не живее там, допълни Ненов. Според него проблемът е, че на държавата събираемостта куца. Затова и в бъдеще служители на КООРС щели да дебнат незаконните търговци.
Че тарабите до болницата не са най-приятното нещо, е факт, но пък е странно, че докато гонят амбулантните търговци оттам, по средата на тротоара е „цъфнала“ кафемашина. А е очевидно, че мястото й е неподходящо, защото е точно на пътя на пешеходците и те трябва да я заобикалят. Да не говорим, че около машината се валят отпадъци, които преливат от кошчето, монтирано към нея. Вероятно кафемашината е сложена там по надлежния ред и си плаща за това, но определено не й е там мястото.
Според кмета Пламен Стоилов статутът и поставянето на машината точно там ще бъдат проверени и ако някакви норми са нарушени, ще се вземат мерки. А по отношение на незаконните тараби кметът твърди, че не им е мястото върху тротоара, който е публична общинска собственост. Станимир може би е прав за единия павилион, но той е бил поставен върху болничен терен и по времето, когато аз не съм бил кмет, каза още Стоилов. Според него не е във визията на Общината това пространство да се превръща в битпазар.