Верижна катастрофа с два сериозно пострадали автомобила е най-тежката последица от вчерашната следобедна буря в Русе и околностите. Вихрушката се изви около 16 часа и 20 минути, духа вятър със скорост до 85 км/ч, придружен от дъжд и кратка градушка с размер на грахово зърно. Брулещият вятър начупи много клони от крайпътните дървета в Русе и извън града.
Точно засипаният с клони и листа път е причината за тройния удар между Тръстеник и разклона за Иваново между русенски джип „Хюндай“, румънски „Мерцедес“ и русенско „Пежо“.
Стъпих върху нападалите клони и листа и автомобилът стана несигурен. В същото време мерцедесът отпред намали рязко и беше невъзможно да се избегне ударът, каза шофьорът на хюндая.
Водачът на мерцедеса пък обясни, че е натиснал спирачките заради засипания път и не е преценил, че може да затрудни колегата си отзад. При удара в задната броня той закачил съвсем леко пежото пред себе си.
За инцидента веднага е подаден сигнал на тел.112 за голяма катастрофа и на място пристигнаха екип на пожарната, специализирана кола за рязане на ламарини и линейка на Спешна помощ. За радост не им се наложи да се включват в спасителни работи.