Призоваването с фалшив патос към спокойствие, точно от името на ГЕРБ, е кощунство. Българското общество не е забравило масовите демонстрации от февруари 2013 и всички помнят кървавите глави на протестиращите по софийските улици.

Това заяви ПР експертът Арман Бабикян, коментирайки вчерашните протести пред сградата на парламента. "Всички опити на ГЕРБ да подкрепи, използва и застане зад протестите, или да се опита да се прави на съвестна партия, разхождайки се с разпечатани снимки в кулоарите на Народното събрание, са изключително нелепи. Не знам, защо тези хора си мислят, че студентите са много захласнати от перспективата партия като ГЕРБ да се окаже техен защитник", каза той.

Според него ситуацията е станала "още по-грозна, когато студентите се прибраха вечерта в късните часове, а на тяхно място пред сградата на парламента застанаха доведените с автобуси щурмоваци, организирани от определени подкрепящи политическата сила среди".

"За всички е видно, че тези хора, които вандалстваха пред Народното събрание, не са студентите от светлата част на деня. Това е още едно доказателство как всеки един чист и благороден протест може да се превърне в грозно зрелище, предназначено единствено, за да ескалира напрежение, за да изнервя, да изостря чувствителността на обществото и да превръща дори най-естествените граждански търсения в нещо средно между страх и ярост", заяви Бабикян.

Според него това не може да донесе нищо друго освен горчиви плодове за обществото. "Спекулацията с благородните искания на студентите е всъщност може би още по-грозно, отколкото поведението на управляващите", категоричен е Арман Бабикян.