При проведена на 9 юли съвместна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив и ДАНС, за 24 часа, по реда на ЗДАНС, е задържана Райна Петрова – кмет на район Централен при Община Пловдив. Към днешната дата са й повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община – Пловдив, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици и за търговия с влияние, във връзка с доставка на хранителни продукти за нуждите на детските ясли и детските кухни на територията на Район Централен – Община Пловдив, съобщава "Марица".
Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 5000 лева. Най -тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла в Окръжен съд – Пловдив искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност по реда на чл. 69 от НПК.

Разследването по делото продължава.