53-годишният животновъд от Две могили Селим Кяшифов вчера бе задържан за постоянно в ареста от Русенския окръжен съд. Срещу него е повдигнато обвинение, че умишлено е опитал да прегази човек, с когото отношенията му били крайно обтегнати. Според свидетели Селим се заканвал предварително, че ще убие човека. А вината на жертвата му била, че подал сигнал срещу него в полицията.
Зловещата случка се разиграла на 12 април тази година в Острица. 40-годишният Георги Георгиев кротко си стоял отстрани на пътя до мотоциклета си, без да подозира какво ще му се случи. А Селим идвал по пътя с „Форд Транзит“. Според прокуратурата, Селим умишлено е напуснал своето платно и е навлязъл в насрещното, за да удари Георги с колата си. Човекът бил влачен 10 метра, преди да се отърве от хватката на товарния форд. След това Селим напуснал местопроизшествието и после сякаш изчезнал за няколко дни. Но после го намерили.
Георги е оцелял, въпреки че има множество контузии и счупени ребра, стана ясно вчера по време на делото. А по случая веднага било образувано дознание. Едва преди два дни обаче е повдигнато обвинение в тежкото престъпление срещу Селим Кяшифов, затова и чак сега, седем месеца след инцидента, прокуратурата поиска той да бъде задържан в ареста. Според държавното обвинение оставането му на свобода е рисковано. Защото за престъпление като това законът предвижда минимум 10 години затвор, а освен това Селим вече пет пъти е осъждан.