Възрастна жена за малко да се спаси от телефонни измамници, но те хитро сменили тактиката, когато усетили, че изтърват тлъста плячка. Жената повярвала на новата версия за полицейска операция, в която бил замесен спешният тел. 112 и дала всичките си спестявания на изобретателните мошеници.
В понеделник около 21 часа на домашния телефон на 70-годишна русенка се обадил „д-р Кожухаров“ и като разбрал, че дъщеря й е в чужбина, съобщил, че тя си е счупила крака и трябват пари за спешна операция. Жената трябвало да даде колкото има. Разтревожената майка веднага казала, че има 4000 лева, а „лекарят“ й определил среща, на която да предаде парите.
Старицата обаче се усъмнила, че искат да я измамят, и се свързала с дъщеря си по скайп. След като се уверила, че тя е добре, не отишла на срещата. Това обаче ядосало наглия измамник и той скроил нов план, за да прибере тлъстата сума.
Във вторник в 8.30 часа телефонът на бабата отново звъннал, но този път гласът се представил за служител от тел.112. Той казал на жената, че разговорът й с „д-р Кожухаров“ предната вечер е подслушан и ще се проведе полицейска акция за задържането на измамника. За целта обаче бабата трябвало да даде исканите пари на „санитаря“, за да може ченгетата да го заловят с вещественото доказателство за измама. След половин час „служителят от тел.112“ пак се обадил и казал, че капанът вече е заложен, бабата да излезе на терасата и като види мъж да й маха, да му хвърли парите. Речено-сторено, старицата хвърлила парите на мъж, който й помахал. Той обаче си тръгнал, а полицаи не се появили отникъде. Тогава жената разбрала, че все пак е измамена и подала сигнал в полицията.