Първа награда в категория „Поп музика и вокално изкуство“ на фестивала „Морско конче“ в Обзор спечели 7-годишният Васил Сиромахов, солист на детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова при Общинския детски център в Русе. Във фестивала се включиха около 500 участници от България, Македония, Русия, Молдова и Грузия, а Васко безапелационно стана любимец на публиката.
Успешно се представи и друго 7-годишно „слънце“ на Наталия Константинова - Аделина Радева. Талантливото момиченце спечели награда за изпълнение на българска песен в деветия международен конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ във Варна, в крайното класиране Аделина бе четвърта.
Маратонът на възпитаниците на музикалния педагог и диригент продължи с участието на „Слънцата“ и Детския тамбурашки оркестър към СОУ „Христо Ботев“ в 10-ия международен фестивал „Охридско славейче“. Малките певци изпълниха две песни на Хайгашод Агасян и „Там край реката“ на група „Тоника“ със солистки Катрин Радева, Анна Друмева и Натали Атанасова. Оркестърът се представи с пиеси на Брамс и Шуберт, като и двата състава пожънаха овации и възхитени определения за професионализма. Певците и музикантите бяха поканени да се изявят и на гала концерта на 8-ия международен фестивал „Заиграно оро“, където пяха и свириха заедно с деца от Латвия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Турция.