"Случилото се през тази година е много специално за мен. Емоциите са наистина фантастични", сподели световният номер 1 Рафаел Надал, след като загуби последния си мач за сезона от Новак Джокович.

Левичарят от Майорка не успя да спечели за първи път Финалите на световния тур, след като бе победен от Джокович с 6-3, 6-4. "Случилото се през тази година е много специално за мен. Емоциите са наистина фантастични. Мога само да поздравя моя опонент, но също така да поздравя и моя отбор, заради всички постижения и всички успехи, които имах през годината. Без моето семейство и отбора ми, това щеше да е невъзможно", коментира Надал след двубоя.

Лидерът в световната ранглиста коментира и невероятното си съперничество с Джокович. "Невероятно е, че сме играли един срещу друг 39 пъти. Това, което се случва в последните 5-6 години, е невероятно, едни и същи тенисисти печелят всички големи турнири. Това е нещо, което не се е случвало много пъти в нашия спорт", каза Рафа, който завършва сезона с баланс 75-7 и 10 титли, сред които две от Големия шлем и 5 Мастърса. Той завършва като номер 1 в света за трети път в кариерата си.