Поделението, което се намира на изхода на Русе в посока София, е оглеждано и се подготвя за бежански лагер, каза народният представител от „Атака“ Любомир Владимиров. Той поясни, че става дума за стария ГСМ, а информацията е получил от сигурен източник в редиците на МВР.
По този повод съм задал питане към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев още миналата седмица да потвърди или отрече тази информация, както и да посочи къде другаде ще има такива лагери, с какъв капацитет ще са, с какви средства ще се изградят и поддържат, поясни Владимиров. Той очаква най-късно следващата седмица да получи отговор писмено или в пленарна зала.
Любомир Владимиров и общинският съветник Мирослав Славчев коментираха и нападението над офиса на партията в Русе в нощта срещу неделя. Сигурни сме, че това не е случайно - има политически мотив и финансова подкрепа, единодушни бяха двамата. Те поясниха, че „Атака“ е единствената партия, която е преживяла на два пъти атаки. Нещо повече - вандалският акт в Русе бил свързан с агресията срещу националистите в София в неделя по време на големия протест, когато бяха накъсани билбордове и рекламни пана на телевизия „Алфа“.
Няма да се спрем в нашите цели като националисти и доказателство за това е предложението ни за общонародно допитване дали българите са съгласни да продават земята си на чужденци, обясни Владимиров. Според него сегашното положение с притежаването на земеделски земи от юридически лица, зад които стоят чуждестранни граждани, е проблем на правителството. Той не коментира дали ще бъдат национализирани хилядите декари плодородна земя, но и не отрече това да е следващата стъпка на националистите.