Цените на траурните услуги на новото общинско предприятие „Обреден дом“ предизвикаха полемика в комисията по здравеопазване. Една част от съветниците се обявиха против платената бариера за автомобили. Те се мотивираха с факта, че гробищните паркове са публична общинска собственост и достъпът до тях не може да се ограничава. Д-р Ервин Чакърян пък изтъкна, че не е морално опечалените да плащат за бариера. Лансираха се различни идеи, които да облекчат достъпа с кола в гробищните паркове, но до консенсус не се стигна, защото други съветници подкрепиха обяснението на администрацията - че достъпът трябва да бъде контролиран, а обслужването на бариерата е разход, който трябва да бъде покрит.
По повод на цените на траурните услуги за пореден път Общината беше захапана за ограда на гробището в Басарбово и за подобряване на вида на двата гробищни парка. В отговор зам.-кметът Димитър Наков обясни, че в момента е възложено проектиране на оградата.
По всичко изглежда, че цените на траурните услуги ще се коментират и в останалите комисии, а вероятно и на сесията. Въпреки че както бе обяснено вчера, цените на общинското предприятие не са по-различни от тези на търговското дружество. Съветниците настояха да получат справка какви са те в други градове.
Онова, което в крайна сметка стана ясно, е, че след като новото общинско предприятие поработи, вероятно ще има преглед на услугите и техните цени.