Заплахата „Майко, помогни ми, иначе ще се самоубия“ докара на телефонните измамници още 1050 лева. Новият метод за вземане на пари е приложен успешно на възрастна жена и явно ще се използва и занапред, предупредиха от полицията.
В 23 часа в събота на домашния телефон на 70-годишна русенка се обадил мъж,  представил се за „д-р Кожухаров от Първа поликлиника“ и обяснил, че дъщеря й си е счупила крака на седем места и трябват 7000 лева за седем златни пирона. В това време в разговора се включила жена, която през сълзи нареждала „Майко, помогни ми, иначе ще се самоубия“. Сънената баба изпаднала в паника и притеснено казала, че има само 1050 лева. Тогава „докторът“ делово й наредил да отиде на спирката до Симовата мелница и да чака човек от Здравната каса. „Санитарят“ - нисичък мургав младеж с тъмни дрехи, дошъл малко преди полунощ и прибрал плика с парите. Чак на сутринта жената се обадила на дъщеря си и разбрала, че е измамена.
По същия сценарий, но без заплаха за самоубийство, била измамена и 83-годишна баба в Ряхово. В неделя около 20.30 часа на нейния телефон се обадил другият герой в измамите „д-р Тодоров“, който също трябвало да лекува счупения на четири места крак на дъщеря й, но златните пирони трябвало да се поставят в Германия. Плачейки, в разговора се включила „щерката“ и поискала от майка си да събере всичките си пари. Тук усилията също не били напразни - старицата имала 1150 лева, които дала пред дома си на пристигнал с голяма тъмна кола млад мъж. По-късно и тя се обадила на дъщеря си и разбрала, че е дала на престъпници всичките си заделени и за хубаво, и за лошо пари.