Почти година вече нищо не се прави за повишаване на безопасността на кръстовището до магазин „Джъмбо“, а катастрофите там прогресивно растат, заяви началникът на общинския отдел „Транспорт“ Искра Антонова на вчерашното заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. По думите й допълнителни предпоставки за произшествия създава и липсата на осветление от Паметника на Русофилите до кръстовището за Кубрат и Средна кула. 
Темата предизвика разгорещен дебат, в който се включиха и други членове на комисията. Общият извод бе, че още миналата година специалистите са изготвила предложение до Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за решаване на проблема чрез изграждане на кръгово кръстовище, но досега няма никакви действия.
Обикновено на рисковия участък се блъскат жени с малки деца, които на излизане от магазина трябва да пресекат две платна, за да тръгнат към града, посочи и началникът на КАТ Румен Кръстев. Той обясни, че в момента няма готовност да каже колко точно пътни инциденти са станали в този критичен участък, но те никак не са малко и често завършват не само с щети по колите, а и с ранени хора.
В крайна сметка комисията реши до 25 юли да изготви остро писмо до АПИ, в което да поиска обяснение за бездействието на агенцията и да настоява за изграждане на кръгово кръстовище.

Отчет

На много критични участъци в града и региона пътните знаци са сменени, положена е маркировка и е поставена сигнализация за ограничаване скоростта на движение, отчете секретарят на комисията Елица Петкова.
Предстои изграждане на повдигнати пешеходни пътеки пред Автогара юг, пред Гимназията по строителство в посока кръговото кръстовище, по ул.“Тулча“ в района на жп надлеза, пред входа на СОУ „В.Левски“ по ул.“Стрешер планина“, а кръстовището „Тича“-“Петрохан“ вече е повдигнато. Освен това на улиците пред всички училища са поставени неравности и прегради за предпазване на децата. Пешеходните пътеки и маркировката в града са освежени.