Финансовият министър Петър Чобанов е поел ангажимент държавата да отпусне пари за ремонт на стадиона в Разград. Това съобщи депутатът от БСП Татяна Буруджиева. Максимално бързо още през януари 2014 г.

Трябва да се отпуснат 4-те милиона лева – допълни народната представителка от Разградски регион. По думите й обаче първо ще се проведе разговор с благодетеля на Лудогорец Кирил Домусчиев относно това за какви точно дейности ще се използват исканите средства.

Парите ще се преведат на община Разград и ще бъдат дела на местната управа в реконструкцията на "Лудогорец Арена" така, че на него да могат да се играят срещи от евротурнирите не само от предварителните кръгове. Преди месец разградският кмет Денчо Бояджиев поиска тези пари от премиера Пламен Орешарски с аргумента, че те са непосилни за годишен общински бюджет от 32 милиона лева.

Стадионът в Разград е общинска собственост, ползва се от евробоеца на България на база договор за публично-частно партньорство. Заради това, че не отговаря на изискванията на УЕФА, мачовете от груповата фаза на "Лига Европа", в която в момента участва Лудогорец, се играят на националния стадион "Васил Левски".