27 футболисти се включиха днес в първата тренировка на „Дунав“ преди новия сезон в първенството на Североизточната „В“ група. В тази група бяха и четири момчета от школата на русенския клуб. На терена излязоха почти всички набелязани за селекция от старши треньора проектопопълнения плюс вратарят Цветомир Цанков-Толдо. Цанков игра за „Дунав“ във времето, когато президент на клуба бе бизнесменът и бивш съдия Севдалин Петров. После юношата на „Литекс“ обиколи куп отбори - „Спартак“ /Варна/, „Ботев“ /Враца/, „Етър“, „Нефтохимик“, „Любимец“.
В подготовката се включи още един вратар - игралият за последно в Шумен русенец Александър Ангелов. Затова пък на терена не излезе бившият капитан на отбора и титулярен страж Пламен Сашев. По думите на наставника Великов ръководството взело решение за неговото освобождаване. С Цанков, Ангелов и Радосвет Христов вратарите стават трима.
Сред отсъстващите бе и младият нападател Йордан Димитров, който единствен с Ивайло Раденцов игра сносен футбол през пролетта. Оказа се, че юношата на „Дунав“ тренира вече с отбора на „Монтана“ при старши треньора Ферарио Спасов. Любо Иванов и Кристиян Григоров също вече не са част от „Дунав“, те се включиха в подготовката на родния си „Спартак“ /Пл/.
В строя от футболистите, взели участие в унизителния последен сезон на „Дунав“, бяха капитанът Деян Димов, Венцислав Йорданов, Ивайло Раденцов, Мартин Цирков. Мамаду Уатара не се появи на стадиона, вероятно той ще отпадне от сметките.
Великов и помощникът му Людмил Киров изведоха на терена новите попълнения Мартин Димов, Кристиян Кожухаров /брат му Пламен ще пристигне днес/, Андреас Васев, Мирослав Будинов, Николай Колев, Слави Читаков, Кирил Георгиев, Георги Чакъров.
„Като селекция на теория сме готови с хората по постове. Единствено ще търсим човек на левия бек. Ще изпробваме в тази зона юношата Мартин Иванов, който игра през пролетта в „Две могили“. Неслучайно повиках четири момчета от школата. Лично ги наблюдавах веднъж, мисля, че имат качества. Дано покажат развитие“, каза пред „Утро“ старши треньорът Великов.
Той добави, че този отбор ще се гради с перспектива да извоюва място и да е фактор в „Б“ група.
„Ще заложим на футболисти, с които догодина да сме ниво нагоре в българския футбол. Мисля, че постъпваме правилно, тъй като няма логика през по-следващия сезон да правим поредната селекция с куп нови играчи. Голямата задача сега е да сформираме гръбнак на отбора, а в течение на времето да надграждаме бавно и постепенно по-сериозна класа“, заяви Великов.