Частният съдебен изпълнител Венцислав Маринов запечата вратите на „Мега мол“. Обезпечителната мярка е предпазен ход срещу недобросъвестни действия и е наложена по искане на банката кредитор. Така от края на миналата седмица всички врати на мола са затворени, за да не може никой да влиза неправомерно и да се разпорежда със собствеността в сградата.
Както „Утро“ писа, Банка Пиреос С.А., клон Лондон, поиска още в началото на годината „Мега мол“ да се обяви в несъстоятелност. Към списъка с кредитори се наредиха строителната фирма „Астра 8“ ООД, както и асансьорната компания „Профилифт“ ООД. Тези и още една камара фирми претендират, че имат неразчистени сметки с търговския център и имат да получават пари от него. Тепърва обаче предстои Окръжният съд да прецени дали „Мега мол“ реално е платежоспособен, или не и дали ще се открие процедура по несъстоятелност.
В съвета на директорите на търговския център са вписани сейшелската фирма „Синерджи Маркетинг Лтд“, регистрираната на Каймановите острови „И Си Ди Мениджмънт /Кайман/ Лимитид“ и кипърската „Асмита Холдингс Лимитид“. Датата на изтичане на техния мандат е 30 август 2014 година. Капиталът на „Мега мол Русе“ АД възлиза на 5 240 400 лева, сочи справка в Търговския регистър.
„Мега мол“ бе открит в края на 2010 година, но така и не успя да напълни магазините си. Точно обратното - малкото търговци, които центърът привлече, след месеци го напуснаха. След исканата от лондонската банка несъстоятелност за временен синдик на мола бе назначена Венцеслава Стефанова.