ФК Бастун е регионалният шампион за Варна в петото издание на „Ариана Аматьорска  лига“ и стана последния осми участник в Големия финал на юбилейното издание на турнира за футболисти аматьори.

Бастун спечели убедително трофея в морската столица и следващия уикенд (12-13 юли) ще се бори за голямата награда с вече известните седем отбора от останалите регионални финали.

Варненският отбор се наложи с 4:0 над Трите мечки в заключителния мач във Варна след един много оспорван и коректен футбол в двата дни на терените на комплекс ОСРТ Младост. През уикенда зрителите и участниците се насладиха на хубаво време и много емоции.

Николай Иванов от Енигма получи наградата за феърплей.

Слънчево време и интересни мачове

Регионалният турнир даде възможност на 32-та най-силни отбора от Варна, Бургас и Шумен да премерят сили помежду си.

ФК Бастун завърши турнира така, както и го започна – убедително. Отборът се наложи с 4:0 в първия си мач в събота срещу ВСК Атия 2007, след което срещна проблеми в срещата с Лазур Бургас, която беше спечелена с 3:2 след изпълнение на дузпи.

Последва отново добър мач без допуснат гол – 2:0 срещу Девня Цимент, а на полуфинала за втори път играчите на Бастун показаха здрави нерви и умения при изпълнението на дузпи – 4:3 срещу FC WORDS.

От своя страна шуменският Трите мечки записа две поредни победи с 2:1 на четвъртфиналите и полуфиналите над Балерини и Енигма, за да се изправи във финала срещу Бастун.

Ясни са участниците в Големия финал

С определянето на победителя в регионалния финал във Варна станаха ясни всички осем участници на Големия финал на 12 и 13 юли в Русе.

Там вече си бяха осигурили участие благоевградският SBORNAYA, ловешкият Тренто, старозагорският El Galacticos, пловдивският ФК Даяна и софийските  Kletkata, FK Romano и Малки страсти.

Победителят ще получи правото да играе срещу професионалния шампион на България за 2014 г. Лудогорец (Разград).

Мачовете от Големия финал ще се състоят на площад „Свобода“ на специално изградения мобилен  стадион „Ариана Арена“. Събитието ще събере в центъра на Русе.

Големият финал започва в събота с двубоите от груповата фаза, като осемте отбора ще бъдат разделени в две групи. Финалният мач ще се играе в неделя на обяд, а вечерта ще е изпитанието срещу Лудогорец.