Дали падането на три зъба, клатенето на още толкова и засилващата се глухота са основателна причина Пламен Миланов да бъде пуснат под домашен арест, трябва да кажат стоматолог и лекар по уши, нос и гърло. Съдебно-медицинската експертиза, която вчера Окръжният съд назначи, трябва да е готова до 18 ноември. Тогава ще стане ясно дали Пламен ще остане в ареста, или ще се лекува у дома.
Миланов е един от обвиняемите за убийството на търговеца на сребро Явор Николов през миналия юли. Със същото обвинение в ареста лежи и Николай Ламбаджиев от Червена вода. Пламен досега няколко пъти заяви, че е невинен и иска да бъде пуснат от ареста, но съдът така и не взе решение в негова полза. Последно това се случи в началото на август, когато му бе наложена и забрана за два месеца да пуска жалби срещу задържането си в ареста.
Вчера Пламен заяви, че освен проблемите със зъбите, за които се оплакваше и преди, от два месеца страда и от глухота. Не стана ясно обаче как обвиняемият има тежки проблеми със слуха, а в същото време безпроблемно чува и отговаря на въпросите на съда. Заради оплакванията си Миланов е бил прегледан на 24 септември. Тогава ушите му са били промивани, а за лечението му са били предписани капки. Според него обаче те не му помагали.
Както „Утро“ писа, трупът на 41-годишния собственик на ателие за сребро беше намерен полуобгорял на поляна в гората край Николово. Впоследствие се разбра, че човекът е бил примамен с обещание за изгодна сделка със сребро. Вместо да завърти бизнес, Николов е бит зверски по главата, по него два пъти е стреляно от упор с газов пистолет, а накрая тялото е залято с бензин и подпалено.
Ламбаджиев твърди, че убиецът е Пламен Миланов. Разпитван е и таен свидетел, чиято самоличност ще бъде защитена по време и на процеса, но се разбра, че той описва отношенията на жертвата с Ламбаджиев.