Недовършен 3-етажен паркинг на ул. „Плиска“ 36, който от много години стои като цирей източно от блок „Венера“ и не позволява районът да бъде облагороден, за втори път е обявен за публична продан заради дълг към банка от частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов.
В подземния паркинг има 149 гаража. Всяко ниво е с площ по 1620 кв. метра. Имотът е собственост на „Екогруп“ ООД с управител Христо Живков Христов. В проекта е участвал и един от най-известните русенски бизнесмени, но през 2010 година се е оттеглил.
След неуспешния първи търг началната цена за новото наддаване е 165 883 лева. Огледите започнаха миналия месец, обявяването на резултата ще бъде на 18 юли.
Ако за имота се намери купувач, подземните гаражи биха могли да бъдат завършени и да се сложи край на грозната гледка до блок „Венера“. Освен това би се облекчило и паркирането в района.
Живеещите в блок „Венера“ си спомнят, че този строеж е започнал още преди 15 години, тогава инвеститорите били едни, после се сменили и накрая им изтървали края. Хората жадуват най-после гаражите да бъдат завършени и територията около блока им облагородена.