Първото място и на мен, както и на директора на училището Митко Кунчев, ми е любимо, затова бих бил много щастлив да донесете медали за Русе, каза кметът Пламен Стоилов по време на срещата си с шестокласниците от Математическата гимназия, които идната неделя ще отлетят към Хонконг, за да участват в един от най-силните световни математически турнири.
Община Русе е единствената в страната, която включи във формулата за бюджета в образованието показател за качеството на работата и резултатите от нея, каза директорът на МГ Митко Кунчев. Той изрази и благодарността си към фондация „Русе - град на свободния дух“, която попълни сметката за Хонконг с 4000 лева - точно толкова, колкото е поискал отборът.
Мъжкият тим - Тео, Макси, Дани, Никола и ръководителката им Боряна Куюмджиева получиха знамето на Русе, значки с герба на града и пожелания за успех в нелекия турнир. Децата ще трябва за ограничено време индивидуално да се справят със задачите, а след това като отбор за 1 час да разрешат още 10 задачи, за които се изискват не само знания, но и логика.