Канал за трафик и разпространение на хероин от Турция за България беше разбит вчера при специализирана операция на територията на Пловдив и София, съобщиха от МВР.

В акцията са участвали служители на ОДМВР - Пловдив под ръководството на Пловдивската окръжна прокуратура. Около 14.30 часа в областния град, в момент на сделка с хероин, са задържани пловдивчаните С.Д. /37 г./ и Д.С. /24 г./, както и 55-годишен турски гражданин и 45-годишната му съпруга М.Й., която е българска гражданка. При извършените лични обиски и претърсвания са били иззети 489.09 грама хероин. В резултат на последвалите оперативно-издирвателни действия и претърсвания в жилището на турския гражданин и съпругата му в София са открити още 2938.25 грама хероин.

По случая е образувано досъдебно производство и материалите по него са докладвани на Окръжна прокуратура - Пловдив. Първоначално четиримата са задържани за срок до 24 часа. След изтичане на полицейската мярка с прокурорско постановление С.Д. и съпрузите са приведени в следствения арест за 72 часа. Работа по случая продължава.