Министър Кристиан Вигенин ще се срещне на 7 юли с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, който ще бъде на посещение в София по покана на българския си колега. Визитата е по повод отбелязването през 2014 г. на 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия.

Официалните разговори ще се състоят в 13.00 часа в сградата на МВнР. След пленарните разговори между двете делегации в 14.30 ч. ще бъде подписано Споразумение между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука. Двамата външни министри ще валидират пощенско филателно издание, посветено на 135-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения. Кристиан Вигенин и Сергей Лавров ще дадат брифинг за медиите.

В рамките на визитата си в България Сергей Лавров ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев, от министър-председателя Пламен Орешарски и от председателя на Народното събрание Михаил Миков.