52-годишен мъж се хвърли от осмия етаж в прокълнатия блок 5, вх.А, в кв.“Дружба 3“ малко след 7 часа и загина на място.
Сигнал за трагедията е получен на тел.112 в 7.10 часа, след което екип на Спешна помощ само констатира смъртта на Атанас Атанасов.
Съседът работи като асансьорен техник и в блока го познават като отзивчив и способен. На никого не е отказвал помощ и с нищо не е показвал намерението да сложи край на живота си, каза малко след нещастието потресената съседка  Галина.
„Наско беше много чувствителен и с лабилна психика. На Великден претърпяхме катастрофа с колата. Бяхме двамата с него и двете ни дъщери. Инцидентът се размина леко, никой не пострада, но той все се упрекваше, че е можел да ни убие. За пет месеца рухна и започна да се топи, а през октомври съвсем се затвори в себе си. Ходеше на работа, но не беше същият Наско, какъвто сме свикнали да го виждаме. Ходихме на лекари, пиеше антидепресанти и днес трябваше да бъдем на пореден преглед. Отидох в другата стая да взема дрехите му, но Наско заключи спалнята ни отвътре. Усетих какво ще стане, хлопах по врата, виках, но той не отвори. Накрая разбих бравата с чук, но вече бе късно. Наско се бе хвърлил през прозореца“, ридаеше съпругата му Красимира, която е лаборант в РЗИ.
Семейството има две дъщери. По-голямата тази година е завършила с пълен отличен компютърни технологии в Русенския университет и в сряда е била на интервю за работа. Малката е студент втора година също в РУ.
„От няколко месеца синът ми беше много притеснен. Не говореше много и постоянно се молеше голямото дете да си намери работа, защото виждаше, че и тя е притеснена. В сряда тя получи шанс да започне работа, но той няма да се порадва, че господ е чул молбите му. Баща му също е покойник, а сега и той отиде при него“, обясни през сълзи сломената майка на Наско - Недялка.
„Този блок е прокълнат, напоследък в него станаха едно убийство и още едно самоубийство“, казаха жители в съседна жилищна сграда след поредната трагедия.
Преди две години възрастен мъж направи примка от сезал и увисна на асмата отпред. Медици от Спешна помощ успяха да откачат тялото от примката и откараха човека жив в болницата, но там организмът му не издържа.
В края на юли на третия етаж във вх.Д 54-годишният Тодор Тодоров уби 48-годишната си съпруга Мелиса в банята, след това избяга в Германия, но полицията контролирала движението му през цялото време и той бе екстрадиран в Русе. В момента е в следствения арест до започване на делото срещу него.