„Вече няма колан, няма дупки, няма пици, няма нищо. Няма с какво да се пълни бюджетът“, заяви в Русе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той изрази мнение, че победителят в следващите избори ще бъде изкаран виновен заради заложените капани в здравеопазването, социалната сфера и останалите области.
„Списъкът с проектокабинета „Борисов 2“ го нося в главата си. На всеки пост знам кой ще бъде, ако разбира се, каже народът, нека не слагаме каруцата преди коня“, заяви още Борисов. Той заяви, че ще разчита на министър от старото правителство, но отписа като вариант бившия финансов министър Симеон Дянков да се върне в управлението, тъй като отдавна не бил в техния екип. На въпрос обаче дали русенският депутат и последен министър на здравеопазването по времето на ГЕРБ Десислава Атанасова може да оглави министерство, Борисов коментира, че когато дойде време изборът да зависи от него, ще бъде конкретен с имената. И отново подчерта, че управлението зависи от волята на народа.
„Макар досега ГЕРБ да са играли без партньор, то е добре всеки да има такъв. И карти да играеш ти трябва някой отсреща поне да държи картите“, коментира Борисов по отношение на евентуалната бъдеща коалиция, която ще управлява страната. Лидерът на ГЕРБ за пореден път се изказа остро за отиващото си правителство и заяви, че в продължение на една година „са разрушили абсолютно всичко, до което са се докоснали“. Доказателство за това била липсата на кворум месеци наред, което пък било признак, че управляващите не стават. Той изрази опасения и за тежкия сценарий, който Европа е подготвила на България.
„Когато ГЕРБ беше на власт всички оперативни програми работеха, а сега са спрени. Орешарски не е аматьор, нямам думи за този човек. Той е най-некомпетентният псевдоминистър-председател. Всички системи в държавата светят в червено“, заяви Борисов като допълни, че от неговите хора нямало никой на море, а министърката на здравеопазването била снимана по бански на плажа.