Атлетико (Мадрид) отвя като домакин австрийския шампион Аустрия (Виена) с 4:0 и вече може да се поздрави като победител в група G след четири изиграни мача и сигурен участник на 1/8-финалите.

„Дюшекчиите” за първи път в историята си постигат 4 поредни победи в най-престижния клубен турнир. През сезон 1958/59 те имат три последователни успеха, като серията им е прекъсната от българския ЦСКА, който побеждава на свой терен с 1:0 в реванш от осминафиналите на турнира.

Атлетико си реши мача още през първата част. Домакините поведоха в 11-ата минута, когато Коке центрира от корнер, Раул Гарсия игра с глава, а бразилецът Миранда вкара топката във вратата за 1:0. В 25-ата минута и Диего Коста асистира на Раул Гарсия за 2:0, а в последните секунди на първата част Линднер отрази удар на Адриан Лопес, но беше безпомощен при добавката на Филипе Луиш, направил резултата класически.

След почивката в 75-ата минута Мануел Ортлехнер спъна Родригес в наказателното поле, но след това Линднер спаси дузпата, изпълнена от Диего Коста. Седем минути по-късно обаче бразилецът се реваншира за пропуска си от бялата точка и след пас на Раул Гарсия оформи крайното 4:0.

С успеха си Атлетико събра пълен актив от 12 точки и не може да бъде изместен от първото място в групата. Аустрия (Виена) остава на последната четвърта позиция без спечелена точка и без реализиран гол.