Китаецът Ву убива търговията в Дупница, след като вади по 20 бона оборот на ден. Всички конкуренти в местния ГУМ му завиждат, съобщава viaranews.com.
50% спад на оборота регистрират наемателите на щандове от първия и втория етаж на търговския център. Китаецът Ву, който нае третия етаж на ГУМ в Дупница, прави по 20 000 лв. оборот на ден от обувки ментета.

"Обувките замирисват още след първото обуване и се налага, когато се събуеш, да си слагаш противогаз, за да издържиш на отровната им миризма", ожалиха се клиенти.

"Така ви се пада", злорадстват търговците от първия и втория етаж на ГУМ и съобщиха със свити сърца, че оборотът на китаеца е 20 000 лв. на ден, а те не могат да изкарат по 2 лева.

"Част от стоките на китаеца и ние продаваме и това е така, защото ние купувахме точно от неговите складове в София. Сега складът се пренесе над главите ни и той ни задушава с ниските си цени. Преди ние купувахме от него чанти за по 5-10 или 15 лв., сега той ги продава на същата цена тук, при нас", оплакват се търговци.

"Ботушите ми са по 17 лв., китаецът ги харчи по 22 лв. Моите обаче стоят на щанда заради слуха, че горе е по-евтино", твърди търговката Райка Джоргова.