„Мерсин“ е отбор с голям бюджет, а ние - тим с голяма публика!“, каза на пресконференция преди първия европейски мач на „Дунав 8806“ днес старши треньорът на русенския тим Георги Божков. Двубоят ще се играе от 17. 30 часа и ще бъде излъчен по БНТ.
„Нашият шанс срещу този изключително силен съперник е в ентусиазма и феновете. Туркините са състав с много опитен треньор, но тайничко се надявам малко да ни подценят. Не вярвам техният наставник да ни познава толкова добре. Разучих играта на „Мерсин“ - това е класен тим с няколко изключителни чужденки“, каза Божков.
Той отказа да се ангажира с мнение кой от четирите тима - „Дунав 8806“, руският „Чеваката“, шведският „Ньоркьопинг“ и „Мерсин“, изглежда като фаворит в група „В“.
На въпрос от „Утро“ коя селекция на русенския отбор - тази от миналата година по същото време или сегашната изглежда по-силна, Божков отговори: „Струва ми се, че когато контузените Радостина Димитрова и Жаклин Златанова се върнат в игра, „новият“ „Дунав 8806“ ще е по-добър отбор“.
„Мачове срещу силен европейски тим винаги помага за израстването на млад отбор като нашия. Важното е, че ни има на европейската баскетболна карта. Надявам се, че с помощта на публиката ще се получи интересен двубой“, заяви самата Златанова.
От разяснение за нейното състояние стана ясно, че часът за завръщането й в игра приближава и че може би ще запише някоя среща до края на годината. Божков дори разкри, че Жаки толкова много искала да помогне на отбора си, че напирала да влезе на терена в мача срещу „Монтана“. Едва я удържали. Нейната поява срещу „Мерсин“ била обаче изключена.
„Можем да я видим на паркета, само ако ме пребори и мине през мен на път към игрището“, пошегува се Божков.
„През миналата година срещнахме много силни отбори. Не че сегашните са слаби, но се надявам да запишем победи, пък накрая ще видим докъде сме стигнали“, каза зам.-кметът на Русе Свилен Иванов.
Като човек, който помага активно в клубната организация, Иванов разкри, че българската федерация ще нареди програмата така, че когато „Дунав 8806“ играе във ФИБА Еврокъп, мачовете на отбора в родната Национална лига да са само домакински.
„Продажбата на билетите върви отлично. Очакваме пълна зала и горещи трибуни“, обявиха още от щаба на „Дунав 8806“.