Десетокласникът от Английската гимназия Венцислав Йорданов спечели първо място в конкурса за рисунка на тема „Обич и семейство - от това има нужда всяко дете“ на Министерство на здравеопазването. Наградата му беше връчена лично от министър Таня Андреева на церемония във вторник.
Венци е известен със своята артистичност и умения в рисуването сред своите съученици и преподаватели. Като победител в конкурса, неговата рисунка ще се ползва за лице на 30 000 торбички, които ще бъдат разпространени в магазините.
Освен Венцислав, отличия заслужиха и десетокласничките от професионалната гимназия в Бяла Надежда Анева и Симонела Бончева. Те получиха специалната награда в конкурса.
Инициативата е част от проект „Посока:семейство“, който се изпълнява от Министерство на здравеопазването в партньорство с агенциите за социално подпомагане и за закрила на детето, както и неправителствената организация „Надежда и домове за децата“. Неговата цел е да се популяризира процесът по закриване на домовете за деца и разкриването на алтернативни услуги за тях.