България полудя преди полуфинала на "Уимбълдън" между Григор Димитров и Новак Джокович. Мало и голямо се стяга да гледа мача, който започва в 15 часа утре. 

Два големи екрана ще посрещнат желаещите да наблюдават дългоочаквания сблъсък. . Мониторите ще бъдат разположени на стадион "Академик" и всеки желаещ може да се настани там. Входът е свободен.

Зелена морава, възможност за пикник под слънчевите лъчи, свежи напитки и храна ще очакват всички на стадион "Aкадемик", допълват организаторите.

Повечето заведения в София също ще създадат отлична атмосфера за гледане на полуфиналната битка между Гришо и Ноле, пускайки телевизорите си.

Същата ще бъде картината и по морските ни курорти. Големи телевизори ще бъдат поставени в барове и заведения в Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена и останалите места по родното крайбрежие. Някои собственици на ресторанти, намиращи се на няколко крачки от плажа, вече започнаха да монтиран екрани, за да може всички да гледат и да подкрепят Григор Димитров.

Най-голям е интересът в Хасково по обясними причини. В родния град на Григор ще бъде оформена мощна агитка, която ще подкрепя най-добрия български тенисист за всички времена. Феновете ще се разположат в заведение в центъра на града, където ще се лее бира и ще вика мошно: "Айде, Гришо!".

Интересното е, че днес се забелязва бум на болнични в деня на мача. Лекари от Хасково разкриха, че никога досега не са вадили толкова много болнични листове. "Хората отказват да ходят на работа, защото предпочитат да гледат Григор. И идват при нас с молба да спасяваме положението", твърдят медиците.

Някои фирми в града обаче подхождат по друг начин. Работодателите просто са намалили работния ден, който ще приключи още в 15 часа.

"Казват, че петък е ден на майстора. Този петък обаче ще бъде посветен на Григор Димитров!", категорични са съгражданите на 23-годишния тенисист.