Европейската футболна централа се скъса да хвали "Лудогорец" на официалната си страница. Супер признанието за родния евробоец от УЕФА идва часове преди шампионите да излязат за четвърта поредна победа в груповата фаза на Лига Европа.

Те посрещат "Черноморец" (Одеса) в четвъртък от 20,00 ч. на Националния стадион. Постиженията до сега изкачиха разградчани до 27-о място по спечелени точки за сезон 2013/2014. "Лудогорец" има 6.725 пункта и се нарежда пред грандовете "Валенсия", "Селтик" и "Лион". В обширен материал УЕФА напомня, че българският тим е сред малкото, които не са допуснали гол в същинската фаза. Другите са "Тотнъм" и "Айнтрахт". В статията се казват добри думи още за "Залцбург" и "Фиорентина". Явно босовете на футбола на Стария континент считат "Лудогорец" за най-заслужил от споменатите пет клуба. Това си личи от факта, че са публикували в материала снимка, на която "орлите" се радват след поредния гол в противникова мрежа.

Междувременно един от опитните играчи на разградчани Христо Златински доказа, че е мъжко момче. Той пожела да играе, въпреки че го мъчи контузия. "Ходя на физиотерапия и доктора прави всичко възможно. Не мога да кажа какви са шансовете да играя. Леко тичам, няма болка, но още не съм опитал с топка да тренирам. Имам желание да играя в мача дори и с по-силна болка, ако треньорът разчита на мен. Залогът е голям и ще дадем всичко от себе си, за да победим", заяви Златински.