Произведени в Нисово вина се представят на традиционното международно изложение за вина и спиртни напитки в Хонконг, което започна вчера и ще продължи до 12 ноември. „Винарски съюз“ АД - Нисово е един от 12-те български участници в авторитетния форум на производители на алкохолни напитки, които отпътуваха за най-богатата китайска провинция с помощта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
„Винарски съюз“ АД е сдружение от десет юридически и физически лица. Акционер в него е „Винарска изба - Райнов и синове“, а дялове притежават отделно Димчо Райнов и синовете му Емил и Христомир. Мажоритарен собственик е ЗАО „Прасковейское“ - Русия, а в списъка на акционерите присъстват и няколко руски граждани. Фирмата е специализирана в производството и търговията на вино и притежава 148 хектара собствени лозови масиви.
Търговската мисия се организира по проект за насърчаване на интернационализацията на българските предприятия на Европейския фонд за регионално развитие, по който се поемат почти всички разходи за участие в изложението, включително и отпечатване на каталог.
Програмата на мисията включва провеждане на официална делова среща с представители на Съвета за развитие на търговията на Хонконг, които ще ги запознаят с маркетингови услуги. Българските винопроизводители ще имат възможност да участват в редица семинари и конференции, част от съпътстващата програма на изложението.