Четири месеца баща, на когото са присъдени родителските права на малолетно дете, отсъства от вкъщи и лежи в ареста. Синът му е с влошено психично състояние, което е констатирано от лекар. Няма кой да го гледа, тъй като баба му е тежко болна, а дядо му е 100% инвалид, заяви вчера защитникът на задържания за хулиганство Симеон Т. Димитър Марковски. За защитата на мъжа всъщност се грижат общо четирима адвокати, които настояваха Окръжният съд да измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест. Симеон е арестуван заради непристойно поведение през пролетта. В районното управление обаче агресията му избила още повече и започнал да чупи, да блъска и да псува униформени. Според него основна вина за това имал изпитият алкохол, който отключвал хулиганското му поведение. А от действията си тогава нямал грам спомен. 
Детето му беше в дом „Майка и дете“ във Варна, а той го взе оттам. Имат много силна връзка с него. Само той го гледа, мотивира се и адвокат Стефко Маринов.
Съдът обаче прецени, че единствената адекватна мярка за Симеон е задържането под стража и не го пусна да си отиде вкъщи.
Преди 3 години той е съден отново за хулиганство, след като бил добре почерпен. Затова най-вероятно сега го чака ефективна присъда, а самият Симеон вече е признал изцяло вината си и иска да се споразумее с прокуратурата за наказанието си.