Да подкрепи алкохола с доза наркотик се оказа злощастна идея за продавач на бензиностанция. Намерението му да се позабавлява по време на смяната приключи като сцена от екшън филм с побой и отмъкване на оборота.
Инцидентът станал на 7 септември миналата година, когато С.А. застъпил на смяна следобед и повикал приятел да му прави компания по време на дежурството. Двамата решили да си спретнат купон и започнали да обръщат чашка след чашка, а малко след това им дошла идеята да увеличат дозата забавление, като си поръчат наркотици. Веднага се сетили за свой познат дилър, който запалил колата и тръгнал към бензиностанцията в Иваново. Взели си наркотик за смъркане и продължили да се наливат с алкохол, но по-късно отново им се приискало да се надрусат и пак се свързали с дилъра. Този път той дошъл с компания подпийнали приятели. При второто снабдяване с наркотици бензинджията, явно вече повлиян от алкохола и наркотиците, изтървал пачката с пари, която носел в задния си джоб. А тя хич не била малка, тъй като бил взел и оборота на бензиностанцията. Това веднага направило впечатление на компанията на дилъра и решили да го ограбят. Планът набързо бил уговорен. Около полунощ групичката отишла на бензиностанцията, като трима от участниците се скрили зад нея, а четвърти отишъл уж да зареди. Въоръжен с гумена палка, „клиентът“ изчакал да бъде обслужен от набелязаната жертва. Продавачът в това време обаче спял и щом разбрал, че има клиент, в просъница отишъл да го обслужи. Докато връщал ресто за заредената нафта, тримата скрити нападатели се втурнали към него, „клиентът“ го ударил с гумената палка и той паднал на земята по очи. Последвали ритници по цялото тяло. Жертвата успяла да стане и се опитала да избяга, но бързо отново била повалена от двама нападатели. Единият от тях успял да отскубне оборота от 957 лева, без да бъде забелязан от приятелите си и взел повечето пари за себе си. Четиримата нападатели обаче не останаха скрити и вече се изправиха пред съда за грабежа и побоя над бензинджията.
Осъжданият вече ученик И.Й. бе наказан с две години условно с три години изпитателен срок, приятелят му Д.П. чу присъда от три години условно с четири години изпитателен срок. Другият ученик в бойната група Б.Д. се размина с година и половина условно с тригодишен изпитателен срок. С толкова бе наказан и Д.Н. Трима от тях ще трябва солидарно да платят и 1500 лева обезщетение на С.А. за нанесения побой. Присъдата е само на първа инстанция.