Климатичните условия тази година наистина създадоха проблеми, но вече ги решаваме и фирмата влезе в график, коментира зам.-кметът Свилен Иванов в отговор на обвиненията на ВМРО и СДС. За изоставането в косенето допринесли и саботажите - умишлено поставени метални шипове в градинките, в резултат на които десетина косачки били развалени. Иванов очаквал компетентните органи да се самосезират, за да стане ясно кой има интерес да провали консорциума. При положение че поръчката мина през Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд, не е нормално опозицията да продължава да се занимава с нея, каза той.
Според зам.-кмета критиката не е обективна. След пресконференцията на ВМРО и СДС той посетил района на болницата и бул. „Съединение“ и установил, че там вече е окосено. Да, със сигурност могат да се намерят пропуски, но те вече не са съществени, каза още Иванов. А по отношение на рязането на клони и дървета, той заяви, че вече работят повече бригади. Те обаче трябвало да се справят до септември със задачи, които останали недовършени от предишната фирма „Адис Калинов“. Окосена трева нарочно се оставяла на място, за да изсъхне и олекне.
Свилен Иванов каза още, че консорциумът е бил санкциониран от Общината, още преди съветниците да подадат сигнал до кмета за неокосените тревни площи.