5 баскетболистки на „Дунав 8806“ намериха място в първата десетка на организирания от сайта bgbasket.com конкурс Мис Баскет. Сега допитването, което се състоя в рамките на два месеца, ще продължи на втори тур. Адресът, на който любителите на красотата и баскетбола могат да дадат своя вот след обявяване на новите условия за следващия кръг, е Мис BGbasket.com 2014.
Най-напред от дунавки - пета, е националката от държавния отбор за жени до 20 години Радина Кордова. Тя е получила 457 точки. Веднага след нея на шестата позиция е най-добре представилата се националка в квалификациите за европейско първенство Радостина Димитрова - 435. Седмото място е за Цветомира Шаренкапова - 390, осмото за Виолина Кочева /330/, деветото - за капитанката на „Дунав 8806“ Зорница Костова -  340. На практика Русе излиза на „терена“ с пълна игрова петица.
Водачка с 569 точки е Полина Хаджиянкова /“Берое“ /Стара Загора/, следвана от украинката в „Монтана“ Анна Соколан /467/. Трета и четвърта са Виктория Стойчева от „Левски“ и другата украинка в „Монтана“ Олена Самбурска. На последната десета позиция е Галина Георгиева от „Берое“.