"Докато Федерер играе тенис, няма как някой да го подцени. Той все още удря топката страхотно и може да победи всеки", коментира Новак Джокович преди срещата между двамата тенисисти от Финалите на световния тур тази вечер.

Сърбинът се намира в страхотна форма и серия от 17 поредни победи, която му донесе титлите в Пекин, Шанхай и Париж. "Играя най-добрия си тенис през годината. Ако искам да имам шанс да завърша годината като номер 1, трябва да спечеля всичките си мачове тук, както и на Купа Дейвис. За мен важното е, че спечелих три поредни турнира и трупам увереност за следващия сезон. Ако пък успея да изместя Надал, това ще бъде страхотно постижение", коментира Джокера. За да завърши сезона като номер 1, той трябва да спечели турнира, а Надал да не вземе повече от един мач в Лондон.

В първата си среща на турнира Ноле се изправя срещу Федерер, когото победи на полуфиналите в Париж преди няколко дни. "Той не се движи чак толкова добре през тази година, но все пак това е Роджър Федерер. Докато Федерер играе тенис, няма как някой да го подцени. Той все още удря топката страхотно и може да победи всеки", смята Джокович.