Русе е вторият град, който ще посрещне кастинг турнето на музикално шоу Номер едно в света - X Factor. На 3 юли, четвъртък, в Малката Виена пристигат екранният тандем Алекс Раева и Мария Игнатова, музикалният продуцент Дони и целият X Factor екип. В хотел „Рига“ ще се проведе кастингът, в който организаторите се надяват да открият новите звезди на тв шоуто.
От екипа припомнят, че именно Русе е градът, който даде един от най-артистичните и обещаващи финалисти във втория сезон - Иван Радуловски. Макар да не успя да стигне до големия финал, русенската надежда представи достойно града си и дори блесна на още една сцена - тази на „Като две капки вода“, където артистичният талант влезе в ролята на Боно от U2.
Кастингът започва в 9 ч в хотел „Рига“, като задължително условие е всички да са подготвили две песни. Кандидатите трябва да носят документ за самоличност, ако са под 18 години, трябва да ги придружава родител или настойник. Дори и да нямат предварителна регистрация на официалния уеб сайт на шоуто, всички ще имат възможност да покажат своите дарби, уверяват от екипа на X Factor.