Катастрофа почти на средата на Дунав мост с четирима леко пострадали спря движението за час и петнайсет минути и предизвика големи опашки на двата бряга на реката.
Инцидентът стана в 9.45 часа на наша територия, малко преди табелата между България и Румъния. 22-годишен шофьор на русенско ауди изненадващо набил спирачки пред една от решетките на платното и в него с висока скорост се блъснал румънски мерцедес, независимо че ограничението там е 40 км/час.
От удара мерцедесът се завъртял, ударил се в мантинелата, застанал напречно на пътя и затворил движението по моста. Служители на Гранична полиция незабавно са спрели автомобилния трафик и са подали сигнал на тел.112.
Първоначално на мястото на катастрофата е отишла една линейка за 21-годишно момиче от русенската кола, което било със счупен нос. Там обаче се установило, че от лекарска помощ се нуждаят още водачът на аудито и 34-годишният шофьор на мерцедеса заради болки в главите. Оплаквания за болка в подбедрицата имало и 20-годишно момиче, което се возило на задната седалка в русенската кола. Повикана е втора линейка.
21-годишната русенка със счупения нос е откарана в болницата и е оставена под лекарско наблюдение. След преглед румънецът и другите двама леко ранени русенци са освободени за домашно лечение.
Причината за инцидента е висока скорост на румънския автомобил. На шофьора е съставен акт. Русенецът пък е набил спирачки, защото не видял решетката на пътя и помислил, че това е дупка.