Русенец бе осъден да плати 1000 лева глоба в полза на държавата, защото заплашил на тел. 112, че ще взриви детска градина. А го направил от ярост срещу полицията - подал жалба, че е обран, но крадецът така и не бил разкрит и наказан.
Димитър Н. имал камион ЗИЛ, който държал паркиран на улицата. През януари тази година масивната съветска машина станала обект на серия кражби - вещи, акумулатор, чистачки. Всеки път човекът подавал жалби в полицията, но нищо не се случвало. Накрая сам си намерил част от откраднатите неща, дори си откупил акумулатора от заложната къща, в която бил предаден. Посочил и кой според него е крадецът. След известно време обаче получил отговор, че извършителят на кражбите от неговия ЗИЛ не е открит.                     
Тогава Димитър помислил, че полицаите прикриват крадците и решил да направи нещо, заради което най-накрая да му обърнат внимание.
На 22 май вечерта ударил няколко питиета за кураж и набрал тел. 112, при това от собствения си джиесем.  Оплакал се на операторката, че „хората на Бойко Борисов не си гледат работата“ и затворил. Но малко по-късно отново се обадил и предупредил: „Утре ще гръмна една детска градина“.
Телефонистката здраво се уплашила и решила да свърже Димитър с дежурния в дирекцията на МВР. Пишман-терористът повторил и пред униформените заплахата си. И обяснил, че иска да взриви градината, за да стане нещо и да се чуе за тази държава. След което издиктувал на дежурния имената, ЕГН-то и адреса си, за да му пратят кола и да го вземат за „разговор“ в РПУ-то.
Дежурният веднага пратил патрулка с двама полицаи на адреса. Когато ченгетата стигнали до блока, Димитър вече ги чакал отдолу и дори махал с ръце, за да не го подминат. И пред тези полицаи се изплакал, че заплашил с взрив детска градина, защого е ядосан на полицията - подал сигнали за извършените кражби, а не било направено нищо. Искал просто някой да го чуе.
Ченгетата усетили, че Димитър лъха на алкохол и за по-сигурно решили да го приберат да изтрезнее в управлението. На сутринта му написали предупредителен протокол и го пуснали да си ходи. Но сигналът за заплахата, която подал на тел. 112, вече бил стигнал до прокуратурата. А това, което недоволният от полицията гражданин извършил, е престъпление по нашия наказателен закон. И единствено благодарение на чистото си съдебно досие Димитър се отърва само с глоба.