„Лудогорец" отнесе „Славия" с 4:0 в 16-я кръг на А група и отново си върна първото място.

Головете за домакините отбелязаха Роман Безяк (в 4-ата и 6-ата минута), Марселиньо в 16-ата и Даниел Абало в 71-ата минута.

По-рано днес Ботев Пловдив победи Литекс с 2:1, така че Лудогорец поведе в класирането с 37 точки, с три повече от Литекс. Преди останалите мачове от кръга на трето място е ЦСКА с 29 точки, следван от Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив с 28, Левски с 25 и на седмо място Черно море с 23 точки.

След мача наставникът на „Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че неговата цел е младежкият национал Георги Терзиев да се превърне в основен състезател.

"Имаме един контингент от 20 футболисти, които са готови да играят във всеки един момент. На Терзиев му трябва време, имаше само четири тренировки. Постепенно ще залагам все повече на него и в един момент той ще стане основен състезател", заяви Стоев.

Треньорът на „Славия" Милен Радуканов пък не показа да е разстроен и обясни, че на отбора му е било трудно срещу „класата на Разград".

„Поздравявам отбора на Разград с успеха, заслужена победа, видя се, че сме далеч от класата на Разград, надиграха ни тотално и затова спечелиха", каза Радуканов.