От ръководството на ЦСКА реагираха остро на решението на Спортнотехническата комисия към БФС да насрочи мача с Левски от Купата за 19 декември.
В знак на протест от клуба обявиха, че спират своите футболисти от участие в приятелски и квалификационни мачове юношеските и младежките си национали за неопределено време.
Ето и пълния текст на писмото:
Уважаеми Дами и Господа,
ЦСКА София изостря Вашето внимание върху поредната несправедливост срещу нашия Клуб. ЦСКА е не просто български отбор, не е и един от многото тимове в първенството! ЦСКА е най-титулуваният, най-успешният отбор в страната, и най-реномираният зад граница.
Ето защо няма да позволим на никого, да не зачита Клуба, още повече, когато става дума за хората, които трябва да администрират шампионата, да спазват наредбите, както и да прилагат успешно в действие подписани договори, споразумения и протоколи.
Днес ЦСКА не само бе ощетен след решението на СТК, мача за Купата с Левски да се премести от 17-и за 16-и ноември, днес най-големият роден клуб за пореден път не бе чут. Днес мнението ни не бе зачетено.
Нещо повече - днес БФС чрез Спортно-техническата си комисия заблуди (да не кажем излъга), всички в България като си измисли действие, което не е извършвано от ЦСКА София или негов представител. Подчертаваме - ЦСКА не желае мачът да бъде преместен, но не остава нищо друго освен да се съобразим с решението.
„По предложение на ПФЛ и футболните клубове ...", се казва в днешното писмо до нас от СТК. Ето я манипулацията.
Недоумяваме как не се зачита петстранен протокол (Вижте прикачената снимка), не се зачита и дори грубо се погазва разбирателство между клубовете. Поради тези причини, ЦСКА София отказва да поеме част от разноските за отоплението на терена на Националния стадион „Васил Левски", за реванша за Купата на 19-и декември, въпреки, че така е записано в подписания протокол.
Тъй като меко казано не сме доволни, от различните критерии, с които се гледа на нас, или както е казал народа „с двоен аршин", реагираме остро и Ви информираме, че в знак на протест спираме от участие в приятелски и квалификационни мачове юношеските и младежките си национали за неопределено време.
При цялото ни уважение към другите клубове, ние сме ЦСКА и няма как да търпим негативно и целенасочено отношение към нашия Клуб. Никога и по никакъв повод.