Клиент на такси, което го взело от Букурещ, за да го прибере в Русе, загина в жестока катастрофа в Румъния. В резултат от тежкия удар в мантинела на пътя до Калугерене, на четиридесетина километра от Русе, в неделя на обед с опасност за живота е и вторият пътник в колата.
Таксито не е на нито една от двете русенски фирми, които имат лиценз за международен транспорт - „8806“ и „Демар такси“. Това за пореден път поставя въпроса за рисковете и последствията, които хората носят, след като се доверяват на нелегални превозвачи.
Основната причина за избора на нелицензирани фирми е по-ниската цена на услугата. Тя произтича именно от липсата на законно разрешение за извършване на международни транспортни услуги. Едно от последствията е, че при подобни инциденти пострадалите няма как да се възползват и от застраховка. Лицензът върви със застраховка и той се подновява ежегодно. Това коства не само пари, но и други ресурси. Затова е време прокуратурата да се намеси в този дълбок проблем и да се разследват тези, които рекламират превозвачески услуги, като нарушават всички наредби, коментират хора от бранша.