Какво ли е чувството да снимаш филм рамо до рамо с холивудските мегазвезди Мел Гибсън, Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Джет Ли, Антонио Бандерас, Джейсън Стейтъм, Харисън Форд и Долф Лундгрен? Единственият русенец, който може да отговори на този въпрос, е най-красивият българин за 2011 година Иво Недев. А причината е, че 26-годишният мъж е бил част от екипа на „Непобедимите 3“ като дубльор на Долф Лундгрен.
Това е предложението на живота ми, което не се забравя
категоричен е Иво, когото „Утро“ кръсти русенския Долф Лундгрен и сякаш го ориса за бляскаво бъдеще. Възможността да се включи в холивудската продукция му предоставя кастинг агенция „Талънт партнърс“. Иво работи с нея по време на снимките на хитовия сериал „Под прикрие“, в който се изяви за кратко. Веднага щом започнали да търсят дубльор на Долф Лундгрен, специалистите от агенцията се сетили именно за него и го потърсили.
„Предложението дойде в момент, в който се подготвях за снимките на друг филм, който щеше да се снима в Англия. Все още обаче не бях подписал договор с продуцентите и затова без колебание отказах участието си в Англия, за да стана част от „Непобедимите 3“, разказва синеокият младеж дни след приключването на снимките. Той все още не може да преживее радостта си от изключителната възможност да дублира Долф и непрекъснато сипе похвали за професионализма на екипа и за страхотната работна атмосфера. Освен това споделя, че макар да са холивудски звезди, актьорите са много земни хора, които просто си вършат работата на снимачната площадка.
Със смях Иво си спомня как
Харисън Форд го объркал с истинския Долф и го поздравил приятелски
В този момент русенецът бил в гръб и щом се обърнал, великият актьор останал стъписан, че това не е истинският Долф, след което настъпил голям смях. Разбира се, нашето момче се запознало и с истинския Долф Лундгрен, който бил въодушевен от приликата с българския си двойник. А гримьорите, с чиято помощ Иво заприличвал досущ на актьора, се шегували, като го наричали „младия Долф“. За да влезе напълно в кожата на холивудската звезда, естествената прилика между двамата трябвало да се подсили, за да са наистина едно към едно. Първо на Иво се наложило да преживее подстригването на косата. Загубата на дългите кичури не го трогнала особено. След известно време обаче се наложило и да се изруси. „В началото носех руса перука, но непрекъснато падаше, особено в по-динамичните сцени, и затова екипът взе решение да ми боядиса косата в цвета на Долф“, разказва русенецът. Това обаче предизвикало вълна от въпроси на приятели и познати. Докато Иво не се замислил изобщо дали да направи промяната в името на филма, близките му трудно го възприемали с новата прическа. Затова почти веднага след края на снимките той върнал предишния тъмен цвят на косата си. За да изглежда досущ като актьора, 26-годишният мъж всеки ден е състаряван с макиаж в продължение на половин час. Освен това му слагали и татуировките, които Долф има във филма.
Бойни сцени, спасителни акции, престрелки и много оръжия
Това са едни от най-любопитните и интригуващи моменти, в които Иво е дублирал холивудската звезда. Повече от кухнята на снимките в киноцентърът „Бояна“ обаче няма как да издаде, тъй като всичко е строго поверително, а киноманиаците ще трябва да почакат до 15 август догодина, когато ще е премиерата на лентата.
Спомен от тримесечните снимки в София са и безсънните нощи. От няколко месеца Иво е управител на заведение „Вега“ и по време на участието си в „Непобедимите 3“ успява да съчетава и двете. „Свършвам работа към 2 през нощта, тичам да хвана автобуса за София, за да отида за снимките през деня. Като приключат, пак хващам пътя обратно към Русе“, обяснява изтощаващия режим Иво. Той е много благодарен за подкрепата и разбирането на шефовете му Деян Кутинчев и Магдалена Стоянова. Те му влезли в положението и така 26-годишният мъж успял да задържи постоянната си работа като мениджър и да сбъдне мечтата си да участва в холивудска продукция. А Иво с усмивка споделя, че ще се реваншира на шефовете си, като настани някой ден в хотела холивудските актьори. Именно адреналинът от снимките на хитовия филм поддържал Иво в добра форма. Е, и кафетата оказали ефект. Макар че безсънието в продължение на 2-3 дена си казало думата: „Снимахме в самолет и повечето звезди участваха в сцената. Аз трябваше да държа ножа на Долф, но в един момент съм се унесъл и го изтървах“.
Сега Иво е сравнително отпочинал и се е отдал на мениджърските си задължения. Споделя обаче, че
напрежението на снимачната площадка е по-силно от счетоводните сметки
и стокооборота, тъй като там грешките се наказват по-солено. Вземането на управленски решения не за първи път е част от работата на Иво. Младият мъж не крие, че след като завършва Гимназията по туризъм, му се налага да изкарва прехраната си сам. На 18 години става охрана в заведение, след това работи за частния съдебен изпълнител Венцислав Маринов, а нуждата от пари през годините го праща дори в Слънчев бряг и Стара Загора. Труди се и денем, и нощем, не винаги се радва на постоянен режим, но пък се издържа сам. Иво смята, че в голяма степен това се дължи на спорта, който го е научил на дисциплина и постоянство. Все пак като ученик в продължение на 11 години е тренирал баскетбол. Именно липсата на пари в този спорт тогава го принудила да остави топката и да се захване с нещо по-доходоносно. Най-ценен и житейски, и професионален опит придобива като управител на четири казина в Стара Загора. В продължение на една година русенецът се грижи за доброто им управление, като срещу труда си не получава достатъчно пари, но за сметка на това научава много за мениджмънта. Учи се и да пести, тъй като бюджетът му за храна и джобни е доста оскъден, след като си плати квартирата и сметките. Съдбата обаче връща в началото на годината Иво в родния Русе, където започва работа като пиколо. Познати му подхвърляли:
Ти си Мистър България, пък хората ще те гледат как носиш куфари по центъра
Иво обаче веднага ги репликирал, че се чувства по-добре, когато има 2 лева в джоба за кафе. 20 дена след като започва работа като пиколо, шефовете на „Вега“ му предлагат ръководното място, което го прави много щастлив. В последните години Иво непрекъснато лавира между шоубизнеса и, така да се каже, традиционната работа. Леко негово залитане е участието му в последните местни избори като кандидат за общински съветник от земеделската партия на Орлин Танов. Иво споделя, че продължава да има интерес към политиката, но няма амбиции да се развива в това поприще.
Страстта му към шоубизнеса обаче е жива. Той е носител на титлите „Мистър Русе 2011“ и „Мистър България 2011“. Тогава се явява абсолютно на шега и без никаква подготовка, но спечелва отличията. Когато обаче решава да положи усилия и да се развива като модел, удря на камък. „При мъжете в този бранш е по-трудно, отколкото при жените. Или трябва да си гей, или да имаш пари и моделстването да ти е хоби“, коментира синеокият хубавец. Казва, че е имал и неприлични предложения, срещу които можел да си гарантира израстване в професията, но никога не ги е обмислял.
Междувременно печели 8000 лева и се разминава на косъм с 50 000 в „Сделка или не“
Интересното е, че си бил наумил да играе с кутия номер 12, защото цифрата била свързана със съдбовни за него дати: тогава се запознал с любовта на живота си, на същата дата се разделили, тогава спечелил „Мистър Русе“ и също на 12-ти му се обадили, че ще участва в тв играта. Но не се решил да я отвори. В крайна сметка се оказало, че точно в нея имало 50 000 лева. Иво прави и забележително участие в „Разбий Иван и Андрей“, където се състезава срещу Андрей, но губи. Почти винаги, когато има свободно време, Иво гледа филми и сериали и следи всички нови заглавия, които излизат. Велики за него са „Бригада“ и „Смело сърце“. Всички части на „Умирай трудно“ и „Смъртоносно оръжие“ пък е превъртал по няколко пъти. Няма как на първо място сред любимите си актьори да не постави Долф Лундгрен, с който съдбата го е свързала, но се прекланя и пред таланта на Мел Гибсън и Брус Уилис. Въпреки че не е учил руски и няма руска жилка в рода си, синеокият русенски Долф Лундгрен е голям почитател на руската музика и с удоволствие слуша група „Любе“ и Николай Басков.