С протестни ленти на реверите и призиви за спиране на насилието по стъклата на линейките работят от вчера медиците от Спешна помощ в Русе. Те се включиха в организирания от Националната асоциация на работещите в спешната помощ национален протест заради ескалиращото насилие над медиците. Последното нападение бе над столичния им колега Буен Тодоров, който от миналата седмица е с комоцио след побой от роднини на пациент.
Вярно е, че ромската общност е по-агресивна, но напоследък и всички останали имат поведение, което е далеч от добрия тон, коментираха вчера работещи в русенската Спешна помощ.
Медиците не поставят срок на стачните действия, а ще продължат символичните си протести, докато здравната система се промени. При следваща проява на саморазправа спешните екипи са готови да преминат към гражданско неподчинение в извънработно време.
Аз съм едър и не ми налитат, но колежките са страдали много пъти от обиди и физически атаки, каза фелдшер Боян Българинов от ЦСМП-Русе. Той допълни, че все по-често близките на пациентите се държат арогантно и направо дават нареждания на медицинския екип какво да прави.