Милена Гогева е мениджър продажби в русенския офис на „Албена Тур“. Самата тя е от 1996 г. в туристическия бранш и го познава в детайли. Владее руски и английски, които са и помагали в работата й като екскурзовод.

- Госпожо Гогева, какво се случва в комплекс „Албена“, когато туристите си отидат, а времето захладнее?
- Влизат багерите! Това е традиция, тъй като гостите на „Албена“ очакват нови и още по-добри условия, които няма кога да се направят, ако не през спокойния есенно-зимен период. Все пак е ясно, че времето по Черноморското крайбрежие е значително по-меко от русенските здрави студове и позволява работа през почти всички месеци. Важно е да се отбележи, че „Албена“ ще запази имиджа си на най-зеления и спокоен български курорт и никога няма да допусне презастрояване или нарушаване на зелените площи.
- В този смисъл какво ще правят строителните машини тази есен?
- Аквапарк - това е новото, което ще изненада гостите през следващото лято. Планирано е в началото на юни да бъде завършен първият етап от изграждането на „Аквамания“, която ще заема площ около 40 000 кв. метра между „Вариете Театър Албена“ и хотел „Ралица“. Аквапаркът ще разполага с висококачествени модерни съоръжения и пързалки, подходящи както за деца, така и за възрастни. Всички гости, избрали да почиват в хотелите с марката „PrimaSol“, както и тези, отседнали в хотел „Вита Парк“ и вили „Вита Парк“, ще получат безплатен вход за аквапарка, безплатно ползване на басейните, пързалките, както и чадъри и шезлонги.
- Кои хотели ще преминат към марката „Primasol“?
- През 2014 г. хотел „Ралица“ ще се присъедини към  немската верига „PrimaSol“, част от която е хотел „Ралица Супериор“. „PrimaSol Ралица Супериор Гардън“ ще бъде напълно реконструиран с нови комфортни и стилно обзаведени стаи, с модерно оборудване, нови бани, нов дизайн на рецепцията и лоби бара на хотела.
Част от планираната реконструкция включва и реновиране на 15 вили „Вита Парк“, които поради близката си локация до „PrimaSol Ралица Супериор Гардън“ ще бъдат представяни с марката PrimaSol. Реновирани ще бъдат заведенията за хранене, зоните около басейните, снек барове, а ла карт ресторанти и др.
- Ще има ли промени и в другите, добре познати на русенци хотели?
- Да, четиризвездният хотел „Лагуна Бийч“ ще бъде френски клубен хотел под името „CLUB LOOKEA AUTHENTIQUE“ и ще бъде изцяло ориентиран към френския пазар, а анимационната програма и всички забавления за гостите ще бъдат на френски език. „Лагуна Бийч“ ще замени хотел „Малибу“ като френски клубен хотел и ще е отворен за продажби на всички пазари, включително и за българи.
Това, което ще зарадва интернет маниаците, е, че от новия сезон всички гости ще могат да се възползват от безплатен Wi-Fi интернет на открити и публични места на територията на „Албена“, както и на плажа.
- Активната почивка ще може ли да се съчетава с добър спорт?
- От август тази година комплекс „Албена“ е официален партньор на Българската федерация по тенис. В момента има на разположение 13 тенис корта, 6 от които са напълно реновирани, а останалите 7 ще бъдат модернизирани през зимния сезон. В плановете е заложено изграждането на още 10 тенис корта до 2015 г., с което „Албена“ ще се превърне в един от най-модерните тенис центрове на българското северно Черноморие.
Така през следващата година на територията на комплекса ще се проведат редица професионални турнири от календара на Международната тенис федерация.
Всички гости ще имат възможността да се възползват от прекрасните условия за тенис и активна почивка, които „Албена“ предлага. Все пак тенис кортове на открито могат да се използват от април до октомври. Някои от тях са добре осветени и позволяват вечерни тенис сесии. Предстои да се разкрие училище с професионални треньори от „Dreisam Tennis Academy“ - Фрейбург, Германия.
Ще продължи тенденцията гостите да имат възможности за развлечение, забавление и релакс с голф и йога занимания. Уроците по голф се провеждат на първото голф игрище на българското Черноморие - „Lighthouse Golf Resort“ от професионален инструктор. Предлаганите голф пакети включват още екипировка и трансфер от хотела до голф игрището. Уроците са както индивидуални, така и групови. 
Йога заниманията се провеждат два пъти дневно /сутрин и вечер/ под ръководството на индийския гуру  Сандип Кумар и включват въведение в основните йога асани, практикуване на различни дихателни техники, медитация, игри и смехотерапия, релаксация на физическо, ментално и емоционално ниво.
- Известно е, че „Албена“ държи на качеството на храната както в ресторантите, така и в хотелите. Ще има ли промени и в тази част?
- Ресторант „Гергана“ ще бъде изцяло реновиран, а нов а ла карт ресторант ще бъде изграден в зоната между основния ресторант и хотелската част. И двата ресторанта ще разполагат с огромна тераса, от която ще се открива спираща дъха морска панорама.
Ще има нови здравословни менюта във всички ресторанти с голямо разнообразие от прясна риба, морски дарове, плодове и зеленчуци.
В началото на лятото на 2014 г. се очаква откриването на първия литературно-тематичен ресторант в България. Всички посетители на този уникален ресторант ще имат възможността да се докоснат до произведенията на великия български автор Йордан Йовков на 9 различни езика и да вкусят типични български ястия.
В този смисъл ще се развие и плажната библиотека, която доби голяма популярност през изминалото лято. Ще бъдат изградени нови две библиотеки на различни места и  в няколко хотела ще бъдат открити 10 библиотеки със специално обособени читални.
- С какво се очаква да е различна 2014-та за „Албена“?
- С рождения ден на курорта. Навършват се 45 години от откриването му и плановете са този празник да бъде отбелязан подобаващо не само през август, а и в цялата програма на сезона. Изненадите предстоят и гостите ще останат доволни да се пренесат назад във времето с идеите, които мениджърите имат.