Вижте ми главата, имам две рани, само едната е 12 сантиметра. Ще ги съдя тези хора, няма да ги оставя така, разказва вчера в „Утро“ 26-годишният Румен Георгиев. Младежът ядял баничка и пиел сок в сладкарницата в „Чародейка“ и говорел с приятели, когато изведнъж нахлули двама мъже с бухалки и започнали да го млатят където сварят. „Ей сега ще умреш“, викал единият. Румен се опитвал да се брани, но от главата му шурнала кръв, жените в заведението се разпищели, започнали да викат за помощ, наоколо се насъбрал народ и това явно подплашило нападателите, защото те изведнъж хукнали да бягат.
Всичко това се случило посред бял ден, около 3 часа във вторник. Румен бил откаран в болницата, позакърпили го и го пуснали да си ходи.
Той познава нападателите си - веднага посочил пред полицията, че са го нападнали 39-годишният Милан М. и брат му Момчил М. „Допреди година с тези двамата бяхме приятели, но после се скарахме. Момчил има дъщеря. Не знам защо реши, че съм я задирял, а аз съм женен, имам деца. Нито сме били гаджета с това момиче, нищо сме нямали. Но оттогава се скарахме. Не знам какво им е станало, че да ме нападнат така. Дойдох да ви разкажа, защото тези двамата само ги разпитаха и ги пуснаха, от два дни в квартала само говорят, че понеже имали връзки в полицията, нищо нямало да им направят. Аз затова дойдох, за да кажа: ако трябва, ще ги съдя аз“, заканва се Румен.
По случая обаче вече е образувано дознание за хулиганство срещу двамата братя, съобщиха от полицията. А дали ще се докаже вината им, ще каже съдът.