Всичко включено. Горе-долу това означава популярното настаняване в хотелите All inclusive, при което човек може на воля и до пренасита да разполага с храна, напитки и всякакви допълнителни удобства като чадъри, басейни и различни процедури. Но да не се отвличаме с тъга по отминалото лято, пък и не това е темата. Същата схема е валидна общо взето и в маникюра през студените дни. Тенденциите позволяват куп наслагвания на различни цветове и материали върху ноктите. Така че забранените неща са много по-малко от разрешените и фантазията може да заработи с пълна сила и без ограничения! Модният закон повелява едно - приберете в шкафовете розовите лакове и забравете за светлите нюанси.
Черното се завръща с пълна сила
Много от дамите не могат да възприемат тъмни цветове върху ноктите си и затова най-вероятно ще останат разочаровани, тъй като черното е топ тенденция за есенно-зимния сезон. Актуални са и оттенъците на тъмните цветове в синьо, лилаво и сиво. Хубавото на тези нюанси е, че стоят добре и върху къс маникюр, и върху по-къс. Модата обаче повелява не просто ноктите да са лакирани в черен цвят, но и да са украсени. Цветни акценти, стикери, рисунки в по-светли нюанси - всичко е позволено. Импровизацията с черния маникюр е възможна на 100%, тъй като това все пак е цветът, който подхожда на всичко и стои еднакво добре както сам по себе си, така и в по-щури комбинации.
Бордото е идеално за ежедневието
Със сигурност червените нюанси са едни от най-предпочитаните в маникюра. Любителките на този цвят могат да бъдат щастливи, тъй като и бордото е топ тенденция в украсяването на ноктите през студените дни. Особено подходящо е нанасянето му в ежедневието, тъй като цветът не е нито твърде крещящ и дразнещ, нито пък семпъл и незабележим. Много подходящо е съчетаването му с другия хитов цвят - черното. Специалистите препоръчат това да става по популярната техника омбре, при която двата цвята плавно се преливат. В червено, бургундско и керемидено в съчетание със златни и бронзови отблясъци е изпъстрена новата лимитирана серия на популярни лакове, която е вдъхновена от световноизвестната певица Марая Кери. Актуални в ежедневния маникюр са и пастелните цветове. Те се отличават със своята ненатрапчива елегантност и са подходящ избор за по-нежните натури. При тях условието е да са матови и наситени.
Метални нокти - хитът в малките часове
Изненадващо предложение, което се очертава да предизвика фурор и да се превърне в хит, са металните нюанси върху ноктите. Нанасянето на тези цветове е изключително подходящо за вечерните излизания и партита до малките часове на нощта. Разбира се в комбинацията с по-тежък вечерен грим. Единствените цветове от металната палитра, които не се препоръчват, са сребристото и златистото. Всички останали са супер модерни и тъй като сами по себе си са доста изразителни, не се препоръчва да се комбинират със стикери, рисунки и апликации, каквото повеляват „студените“ тенденции.
Блясък на квадрат и релефни форми
Ако черното и металното върху ноктите на някой му се е сторило като твърде дръзка тенденция, до която би прибегнал в много краен случай, то какво ли ще каже за най-смелото предложение за хитов маникюр. 3D акценти или релефни пеперуди, цветя, панделки и оформени с топченца причудливи фигури. Да, това може да се побере върху плочката на нокъта, колкото и невъзможно да изглежда. Този маникюр, макар и твърде нестандартен, е сред най-веселите и носещи настроение тенденции за зимните месеци. Изцяло брокатени нокти или глитър. Блясъкът, умножен по две, че и повдигнат на квадрат, също е суперактуален. И то нанесен не само в краищата на ноктите или като акцент по тях, а по цялата плочка. Прекаляване с блясъка няма как да се случи, поне що се отнася за есен/зима 2013-2014, категорични са специалистите.