Касева чешма събира подписка с искане Общината да ремонтира основния път до квартала от гробището „Чародейка“ до „Интертрейд“. Заради зейналите дупки и улегналия и изронен път автобусните шофьори заплашвали, че ще се откажат от курсове до вилната зона.
Освен това хората, които живеят в Касева чешма постоянно, също се оплакват, че си трошат колите. Един от тях, Огнян Балканджиев, разказа пред „Утро“, че при всеки обилен дъжд пътят се залива и това още повече усложнява обстановката. Преди година-две запълваха дупките, но асфалтът вече е напълно изронен, каза човекът.
Не зная за тази подписка, но ще направим оглед на пътя и при първа възможност ще го ремонтираме, каза зам.-кметът Свилен Иванов, след като го потърсихме за коментар. И съобщи за друга подписка от Касева чешма, в отговор на която тези дни предстояло няколко вътрешни неасфалтирани улици да бъдат засипани с фракция.
Зам.-кметът обаче държеше да подчертае, че Касева чешма не е в регулация и затова с приоритет са градските улици. В момента заради дъждовете ремонтите в Русе са изостанали, така че вилната зона ще трябва да почака известно време за основния път. Свилен Иванов обаче отбеляза, че през този мандат Общината е започнала да се грижи за комуналното обслужване на Касева чешма: да почиства снега, да реже дървета и храсти и да запълва дупки по улиците, докато преди това не се е случвало.